ESITTELY

Villin Tila on pieni lammastila Etelä-Savossa, Pertunmaalla.

Perheeseen kuuluu itseni lisäksi kätevämpi puoliskoni ja viisi lasta. Kaksi vanhinta rakentavat jo omaa elämäänsä toisella paikkakunnalla.

Meillä kasvatetaan Kainuunharmas alkuperäisrotua ja meillä on pysyvästi seitsemän uuhilammasta ja kaksi pässiä. Tilalla vaappuu myös kymmenisen ankkaa ja parikymmentä kanaa. Hiirikissoja meiltä löytyy neljä kappaletta. Kalkkunoita kasvatellaan kesäisin omatarvelihoiksi.

Yrittäjän urani aloitin muutama vuosi sitten kun huomasin, että paikallisissa Rekoissamme ei myyty ruisleipää, joten ajattelin sitä sinne tarjota, kun hapanjuurella leivoin meidän kaikki leipämme. Siitä alkoi sitten leivontaura, joka jatkuu edelleen tässä lampaiden pidon ohella.

Ensimmäiset lampaat meille tulivat harrastusmielessä vajaa kolme vuotta sitten. Mutta ihastuin niiden pitoon niin paljon, että päätin ryhtyä täyspäiväiseksi lampuriksi. Päivääkään en ole päätöstäni katunut. Onnekseni lapset ja puoliso ovat olleet päätökseni takana. Ja vaikka mieheni ei muuten eläinten kanssa juurikaan huseeraa, hän rakentaa aitauksia ja heinähäkkejä ja kaikkea mitä ikinä satun keksimäänkin. Korvaamaton apu siis!

Olen käynyt villiyrttikursseilla, joten tuotevalikoimista löytyy myös kuivattuja villiyrttejä. Kasvihuoneessa kasvatan kesäisin chiliä, paprikaa ja tomaattia vaihtelevalla menestyksellä. Mutta jotain niistäkin yleensä valikoimiin asti kasvaa.

Kesäisin myyn leipiä , kanan- ja ankanmunia ja muita tuotteita Pertunmaan torilla, vuoden ympäri myydään kaikkia tilamme tuotteita Etelä-Savon alueen Rekoissa ja verkkokaupassa. Pienen pieni tilapuotikin meillä on ja se on avoinna sovittaessa silloin kun olemme kotona.

Tässäpä Villin Tilan historia ja nykyhetki pähkinänkuoressa. Tervetuloa seuraamaan meidän tilan touhuja! Päivittelen kuulumisia tänne kotisivuille, mutta meidät löytää myös facebookista ja instagramista.