Skip to content

Hapanjuurileivästä minun yrittäjänurani alkoi

13.10.2021

Tiedättehän, että lapsiperheessä kuluu leipää ja meillä asui kaikki viisi lasta kotona.
Mieheni sitten ehdotti, että kokeilisin hapanjuurileipää. Siitä se sitten lähti. Laitoin juuren
pöhisemään ja opiskelin ahkerasti kuinka sillä leivotaan.
Monta leipää tuli eläimille syötettyä, mutta vähitellen kaikki leivät alkoivat onnistumaan
enemmän tai vähemmän.

Olimme Rekoista ostaneet lihaa ja kasviksia ja huomasin, että leipää siellä ei myyty.
Ajattelin sitten kokeilla, josko hapanjuurileiville olisi kysyntää. Ja olihan sille. Ja sillä
tiellä ollaan edelleen. Reko-ryhmiä on tullut kuvioihin jo useampikin ja se työllistää
mukavasti joka viikko.

Isompien lasten jo muutettua pois kotoa, huoneitakin alkoi talosta tyhjentyä. Yhteen
mieheni sitten remontoi minulle pienen leipomon. Perhe olikin jo vähän kyllästynyt siihen,
että valtaan parina päivänä viikosta koko keittiön. Nyt on minulla tila jossa pöllyytellä
jauhoja ja leipoa ihan rauhassa.

Leivon vain luomujauhoista. Ruisjauhot ostan 100kg kerrallaan Mikkelistä Niittylahden
luomutilalta. Ja vehnäjauhot ostan 360kg erissä Korialta Puotimaalla tilalta. Senkin
puolesta oikein mukava, että minulla on oma tila jossa jauhotkin mahtuvat näppärästi
olemaan.

Leipien lisäksi leivon myös pullaa hapanjuurella ja teen tilauksesta myös voileipäkakkuja.
Teen omat vuokaleivät niihinkin.

Mutta leivistä lähti yrittäjyys liikkeelle ja paljon on tullut leipien lisäksi kuvioihin mukaan.
Ja tällä tiellä saan toivottavasti jatkaa vielä pitkään.